R ó l u n k
í r t á k

Itt olyan cikkeket, beszámolókat, tudósításokat, híreket olvashattok, amelyeket mások írtak rólunk, vagy újságcikkben, honlapokon jelentek meg kórusunkról:

A Pécsi Gospel Kórus koncertje az E78 koncerttermében (2012.11.29.)
A Pécsi Gospel Kórus koncertje hamisítatlan ünnepi esemény volt. Ünnep, hiszen a kórus fennállásának tízéves jubileuma tette különlegessé az időpontot; ünnep, hiszen a Pécs-Normandia Lions Club Pécsett ellátott, daganatos beteg gyermekek gyógyítására és a koraszülött kisgyermekek szüleinek fenntartott szállás működtetésére szervezett koncertet; s végül ünnep azért is, mert a szép számú közönség valódi közösséggé válhatott, legalább másfél órára.

A zene világa és a jótékonysági koncert kedvezményezettjeinek világa -amelyet a zeneszámok között felszólaló lelkész, szociális segítő és főorvos hozott közelebb a látogatókhoz -nagyon szépen találkozott az esten. Az Amerikába hurcolt rabszolgák zenéjében gyökerező gospel, az evangélium, az örömhír, a szenvedések ellenére, vagy éppen a szenvedésekből merítkező öröm muzsikája a vigaszt, az Istenbe vetett eleven hitet és a reménykedést szólaltatta meg. Hol áhítattal, hol kitörő lendülettel -de mindig szelíden, igazan és felszabadultan. S a felszabadultság alól sem a vendégzenészek, sem a közönség nem tudta kivonni magát: ki együtt énekelve, ki magában megindulva, de a zenével tartott. Egyenes tekintetű, egyenes tartású fiatalok énekeltek a rabszolgák reményéből és tisztaságából fakadó dalokat az oltalomra szoruló, ugyanakkor -mint a főorvosi tapasztalatokból megtudhattuk -a környezetük számára vigaszt is sugárzó betegek és áldozatkész szülők javára. Ebből az ünnepből részesülhetett a közönség, erre az ünnepre kapott meghívást és lehetőséget.

                                                                               (GB)