R ó l u n k
í r t á k

Itt olyan cikkeket, beszámolókat, tudósításokat, híreket olvashattok, amelyeket mások írtak rólunk, vagy újságcikkben, honlapokon jelentek meg kórusunkról:

Fergeteges hálakoncertet adott a Pécsi Gospel Kórus Balatongyörökön (2015.03.23.)

Köszönet-kampány: Fergeteges hálakoncertet adott a Pécsi Gospel Kórus Balatongyörökön

Létrehozva: 2015.03.23. 09:46, frissítve: 2015.03.23. 13:38
Beküldte bolla - h, 03/23/2015 - 09:46
Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Balatongyörök – 2015. március 22-én a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont a Pécsi Gospel Kórus koncertjének, a Magyarországi Evangélikus Egyház által szervezett idei egyszázalékos, Köszönet-kampánya keretében. A környékbeli evangélikus gyülekezetekből, de még más egyházak tagjai közül is rengetegen voltak kíváncsiak a pécsiek zenéjére.

A színes felsőkbe öltözött kórustagok valóban színes koncertet adtak. Repertoárjukban olyan számok szerepeltek, mint például a Halleluya, Jesus, what a wonderful child, What a wonderful world, Don't you turn you around, Freedom, Wana baraka, Couldn't be contented, Were you there, Heaven help us all, I will follow him, Vuelie/Felséges Jézus, Ukuthula, Down in the river to pray, Jerico, I've got peace, High and lifted up, Joyful, joyful vagy az Oh happy day.

A másfél órásra tervezett előadás az időkereten túl is lépett, viszont megmozgatták az előadáson megjelent népes közönség apraját és nagyját. Táncra perdült bizony a gyerekcsapat mellett a bottal járó néni is a dicsőítő zenére! Sőt a kórustagok között a 32 hetes terhes édesanya is végigmozogta a koncertet!

A számok azonban nem csak az örömről és a táncról szóltak, a lassabb, meditatívabb számok mély, lelki mondanivalóját támasztották alá azok a meditatív szövegek, amelyeket Balogh Éva lelkésznő, Mesterházy Balázs és Németh Zoltán lelkészek, a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársai a böjti időszaknak megfelelően válogattak össze.

Az alkalom a Keresztyén Ifjúsági Egyesület ifjúsági konferencia központjában, a Sóvárban folytatódott, ahová Marton Tamás intézményvezető invitálta a résztvevőket egy kreatív foglalkozással is egybekötött szeretetvendégségre.

Magyarországi Evangélikus Egyház idén nagy gondot fordít arra, hogy megköszönje mindazoknak a támogatását, akik adójuk egyházi 1%-át az egyházra bízták. E forrás nélkül ugyanis az egyház nem lenne képes iskoláit, anyaotthonait, családok átmeneti otthonait, fogyatékosok- és idősek otthonait, gyülekezeteit és a rászorulókat támogatni.
Hogy a hála kifejezése ne csak szavakban történjék meg, a Pécsi Gospel Kórus támogatásával még Békéscsabán és Budapesten is lesznek a györökihez hasonló hálakoncertek. Emellett pedig - húsvét után - tíz helyszínen lesznek ételosztások is.