R ó l u n k
í r t á k

Itt olyan cikkeket, beszámolókat, tudósításokat, híreket olvashattok, amelyeket mások írtak rólunk, vagy újságcikkben, honlapokon jelentek meg kórusunkról:

Jubilál az értelmiségi Gospell Kórus - pecsiujsag.hu (2008.05.08.)
Jubilál az értelmiségi Gospell Kórus

2008. május 8. csütörtök 22:15

Több szempontból sem tekinthető hagyományosnak a pécsi Evangélikus Egyház keretén belül - immár öt éve - alakult Gospell Kórus. A megszokottnak tekinthető amerikai gospell műfajok mellett a legkülönfélébb egyházi énekeket, de afrikai spirituálékat is előadnak.

A stílusbeli nyitottság mellett a kórust és a hozzá tartotó zenekart ökumenikus nyitottság is jellemzi, mivel a húsz tagot számláló zenekar hat felekezet híveiből állt össze. Közülük csak négyen foglalkoznak hivatásszerűen zenével, a többiek orvosként, tanárként közgazdászként dolgoznak - tudta meg a Pécsi Újság.hu Bánki András kórustagtól.

Az eltelt öt év alatt közel negyvenöt helyen, százhúsz alkalommal léptek fel. Jubileumukat ünneplő koncertjükön ebbe a gazdag kínálatba kaphatnak betekintést a spirituális zenék kedvelői pénteken, este fél hétkor a pécsi evangélikus templomban.

Időpont: 2008-05-09
Helyszín: Evangélikus templom (Dischka Győző u. 4/6)
Kezdés: 18:30